We hebben een lastige tijd achter de rug.

Daar willen we graag iets over vertellen.

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat wij ook thuis vaak bezig zijn met koken en bakken.
Vrienden en familie zijn bij ons altijd welkom; we genieten er nu eenmaal van om anderen allerlei lekkere dingen voor te schotelen.

Maar de afgelopen maanden merkten we iets raars.

Het begon afgelopen zomer met onze beste vrienden.

Op een zonnige zaterdag zouden ze bij ons in de tuin komen barbecuen. We hadden heerlijk vlees, versgebakken brood en zelfgemaakte sausjes in huis. Ook ontbrak het niet aan bijpassende drankjes, zoals goede wijn, lekkere speciaalbiertjes en eigengemaakte ijsthee voor de aanwezige kinderen.

We hadden er zin in.

Maar op het moment dat we het vlees op de barbecue wilden leggen, zei één van onze vrienden: “Nee, ik hoef niets te eten, dank je wel. Doe mij maar gewoon een biertje.”

Oké, dachten we, kan gebeuren. Waarschijnlijk heeft hij geen honger.
Maar nog geen tien minuten later zagen we hoe hij een tupperwarebakje uit z’n tas haalde, het deksel opende en begon te eten.

Hij bleek zijn eigen maaltijdsalade te hebben meegenomen…

We waren in de war, maar besloten er niets van te zeggen.

Hij was immers onze gast.

Het overgebleven vlees zouden we die avond dan wel invriezen.

Een paar maanden later, het was inmiddels december, gebeurde het echter weer. Mijn zus en haar man kwamen samen met hun kinderen op bezoek. Ze zouden blijven eten. “Graag zelfs!” had mijn zus aangegeven. “Altijd fijn als ik niet zelf in de keuken hoef te staan.”

Aangezien mijn zus niet om de hoek woont, besloten Martin en ik er een bijzondere avond van te maken. We kookten zelf soep en maakten een heerlijk nagerecht. Dat zouden ook onze neefjes en nichtjes super lekker vinden, we wisten het zeker! De hele dag stonden we in de keuken, zodat er voor iedereen genoeg zou zijn.

Maar na het voorgerecht gebeurde het.

Mijn zus zette als hoofdgerecht haar eigen stoommaaltijd op tafel.

“Ik wil best nog wat van die lekkere wijn,” zei ze erbij.

Martin en ik waren met stomheid geslagen. We vroegen haar of ons stoofpotje niet in de smaak viel, maar daar had het volgens mijn zus niets mee te maken.

De hele maaltijd waren Martin en ik van slag. En tijdens het afruimen werd het er niet beter op. We kwamen niet alleen de lege stoommaaltijdverpakking van mijn zus tegen, maar haar kinderen bleken ook hun eigen pakjes appelsap bij het eten te hebben gedronken. Er lagen minstens drie lege pakjes op de grond. Uit één ervan lekte nog wat appelsap op ons mooie woonkamertapijt…

Nu vragen wij ons af: vind jij deze situaties ook zo vreemd?

Dat dachten we al.

Toch is dit wat wij elke dag meemaken in ons kindvriendelijke restaurant in het hartje van Den Bosch. Dagelijks zetten wij ons bij Tof Koekie vol enthousiasme in voor onze gasten en doen we er alles aan om onze zaak een zo fijn mogelijke plek te maken voor gezinnen. Alles wat jij én je kinderen nodig hebben, hebben wij in huis. Dus ook brood, sap, rozijntjes, rijstwafels, knijpfruit, mandarijntjes, bananen, koekjes, crackers, pakjes appelsap en fruithapjes. Tot nu toe lieten we het regelmatig toe dat onze gasten dit zelf meebrachten en bij ons tevoorschijn haalden, maar daar stoppen we nu mee. Omdat we meer zijn dan een picknickplek voor ouders met kinderen. Tof Koekie is één van de weinige zaken waar je juist even niet over dat soort dingen na hoeft te denken, niet bang hoeft te zijn dat je iets bent vergeten. Daar maken we ons elke dag weer met hart en ziel sterk voor en dat willen we graag nog heel lang blijven doen.

Samen met jou.

Dat lukt echter alleen, als je al dat lekkers ook daadwerkelijk bij ons bestelt :-).

Nieuwsgierig geworden naar al die dingen die jij niet meer zelf mee hoeft te nemen? Bekijk hier onze nieuwe kaart! En wist je dat je bij Tof Koekie zelfs kunt dineren met je kids? Of kunt aanschuiven bij onze overheerlijke Paasbrunch? Ook bieden we, in samenwerking met Joyeux Opvoedadvies, regelmatig workshops voor ouders aan en kun je bij ons superleuke kinderfeestjes vieren. Koekhappen gegarandeerd!
Kom snel langs, de toffe koekjes (met lekkere koffie) staan klaar!

8 reacties

 1. TSsss , ok dat is inderdaad wel raar! Ik geef toe ik neem ook weleens iets te “snoepen” mee voor ons kleintJe. Maar om dat bij vrienden, familIe met Eten en drinken te doen! Raar..
  ik snap jullie keus HElemaal!
  Schrok al dat jullie echt gingen stoppen☺️
  Succes!!!

 2. Tof Koekie is een zaak waar veel gezelligheid en gastvrijheid is en tevens een prettige plek om even te lunchen, bij te komen of zelfs van een heerlijke diner te genieten. Kinderen voelen zich thuis terwijl jezelf bijkomt van de heerlijke stad Den Bosch. Een echte aanrader. Ik kom er met mijn kleinkinderen super graag en zo ook voor kinderfeestjes of werk gerelateerd met kwetsbare kinderen die chronisch ziek zijn en wel een fijn adres om te lunchen kunnen waarderen.

  1. Hoi Sandra,
   We hebben op dit moment een paar porties bio babyvoeding van Spruit. Vriesvers, makkelijk op te warmen. In principe bedoeld voor onze ‘Uit eten met je kids’ avonden op zaterdag en zondag, maar kan natuurlijk ook overdag. Als er genoeg vraag naar is, komt het op onze kaart!

  1. Ik snap de keuze en tegelijkertijd ben ik ook zo’n moeder die altijd vanalles meeneemt. Op bezoek En naar restaurants.
   Mijn zoontje eet geen toegevoegde suikers en wil wel wat lekkers bij de koffie. inmiddels met 4 jaar wil hij wel iets meer dan soepstengels, rijstwafels en fruit. Hebben jullie iets voor hem in jullie assortiment?
   (Alternatief is dat ik een keer rond lunchtijd kom, en dit stukje omzeil)
   Maar ik bespreek het vooraf wel als ik bij mensen kom dat ik voor hem wat meeneem, simpelweg omdat hij anders gewoon niks heeft terwijl anderen limonade en koek eten. Maar we zijn hier open over en hij gooit het pakje gewoon in de prullenbak 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *